1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Arrangement

Følg oss live: Dataspillkonferansen 2018

Jente spiller på nettbrett. Foto: Medietilsynet

Bli med på faglig påfyll om spilltrender og grenseoppgangen mellom problematisk og givende spilling.

For
Faginteresserte, profesjonelle voksne som jobber med barn
Sted
Mesh, Tordenskiolds gate 3, 0160 Oslo
Tid
Pris
Gratis

 

 

Se hele konferansen her på vår Youtube-kanal:

Del 1 - spilltrender og familie

Del 2 - dataspill blant etniske minoriteter og pengespillmekanismer i dataspill

Medietilsynet arrangerer dataspillkonferanse for fjerde gang – og skal ha et tematisk fokus på dagsaktuelle spilltrender, dataspill blant etniske minoriteter og mekanismer i gråsonen mellom penge- og dataspill.

Konferansen er nå fulltegnet og du kan ikke lenger melde deg på. Ønsker du likevel å komme - send en e-post til Rita Astridsdotter Brudalen eller Khalid E. Azam.

Program

08:30

Registrering

 

09:00

Åpning av konferansen

Mari Velsand, Direktør i Medietilsynet

 

Fortnite - til glede for barn og fortvilelse for foreldre?

Kris Munthe - Barnevakten

10:00

Pause

 

10:10

NRK og Fortnite

Victor Sotberg og Dennis Vareide - FlippKlipp Studio (NRK)

 

Fra duste-mamma til gamer-mamma

Camilla Lyseng Bakkeng - AKAN

11:00

Lunsj

 

11:45

Forskningspresentasjon: Dataspill i et familie- og minoritetsperspektiv

Lin Prøitz - Vestlandsforskning/UiO

 

Foreldrerollen og dataspill: Er det forskjell mellom innvandrere og etniske nordmenn?

Whyn Lam - MIR (Multikulturelt Initiativ og Ressursnettverk)

12:45

Pause

 

13:00

Free to play - pay to stay

Thomas Iversen - Forbrukerrådet

 

«Loot boxes» - En kort introduksjon

Khalid Azam - Medietilsynet

 

Er Fifa et lotteri?

Rune Mentzoni - Universitetet i Bergen

 

«Loot boxes» fra et bransjeperspektiv

Jørgen Tharaldsen - Megapop Games

14:30

Avslutning

 

Bolk 1 - spilltrender og familie

Victor Sotberg og Dennis Vareide, FlippKlipp Studio – NRK

FlippKlipp er NRK Super på Youtube. Victor Sotberg og Youtube-veteran Dennis Vareide kommer for å snakke om deres satsing på Fortnite-innhold for barn og unge.

Camilla Lynne Bakkeng – mamma, Akan Kompetansesenter: "Fra duste-mamma til gamer-mamma"

Camilla Lynne Bakkeng er fagleder ved Akan kompetansesenter og skrev tidligere i år et engasjerende blogginnlegg om sin erfaring som mor til en 12 år gammel spillentusiast. Hun skal dele sin fortelling om hvordan hun tok grep og endret strategi for å komme tettere på sønnens interesse og engasjement for dataspill.

Kris Munthe – Barnevakten: "Fortnite - til glede for barn og fortvilelse for foreldre?"

Fortnite har tatt spillverden med storm med millioner av spillere på verdensbasis. Men i de mange hjem har det også ført til nye dilemmaer blant foreldre med alt fra sterke press på aldersgrenser og frykt for at barnet blir ekskludert blant jevnaldrende, til press om pengebruk. Kris Munthe er spillanmelder, skribent og foredragsholder i Barnevakten - en organisasjon som møter direkte tusenvis av foreldre, elever og arbeidsgrupper som jobber med barn.

Bolk 2 – dataspill blant etniske minoriteter

Lin Prøitz – Vestlandsforskning

Vestlandsforskning representert ved forsker Lin Prøitz (UiO) kommer for å presentere sitt pågående forskningsprosjekt om dataspill i et familie- og minoritetsperspektiv. Forskningsprosjektet skal se nærmere på hvordan familier regulerer dataspilling i husholdninger med forskjellige etniske bakgrunner.

Whyn Lam – MiR (Multikulturelt Initiativ og Ressursnettverk)

MiR er et nettverk av og for foreldre, barn og unge uavhengig av etnisk og sosial bakgrunn. Med et multikulturelt blikk, bidrar MiR med informasjon, rådgivning og støtte i saker om barnehage, skole, familieliv og samfunnslivet. MiR har siden 2014 arrangert samlinger om dataspill og grensesetting og distribuert informasjon om dataspill til foreldre på flere språk. Sosialantropolog Whyn Lam fra MIR kommer for å dele sine erfaringer gjennom foredraget «Foreldrerollen og dataspill: Er det forskjell mellom innvandrere og etniske nordmenn?».

Bolk 3 – Pengebruk i dataspill

Khalid Ezat Azam – Medietilsynet

Loot boxes – en kort introduksjon. Hva er det egentlig? Fra kontroversen som startet i 2017 til landskapet der vi er i dag. Azam er sosiolog og rådgiver i Medietilsynet, der han jobber med dataspillfeltet.  

Rune Mentzoni – Universitetet i Bergen

Mentzoni har lang fartstid med forskning på penge- og dataspill ved Universitetet i Bergen. I 2018 har han fått internasjonal oppmerksomhet for sin forskning på fotballkort i dataspillet FIFA 18. Rune kommer for å fortelle om det såkalte «loot box»-fenomenet og sin egen forskning på feltet.

Thomas Iversen – Forbrukerrådet: "Free to play – pay to stay"

Thomas Iversen jobber som Juridisk seniorrådgiver i Forbrukerrådet og han skal snakke om de erfaringen Forbrukerrådet har gjort seg med pengebruk i dataspill fra et forbrukerperspektiv.

Jørgen Tharaldsen – Megapop Games: "Loot boxes" fra et bransjeperspektiv

Hvordan ser loot boxes ut fra et bransjeperspektiv? Jørgen Tharaldsen har lang erfaring fra den norske spillbransjen og vil dele sine erfaringer og synspunkter om pengemekanismer i dataspill. Han jobbet tidligere i Norges største spillselskap, Funcom, og er nå daglig leder for Megapop Games som blant annet har utviklet Trolls Vs. Vikings-spillene til mobile plattformer.

Konferansen er et tiltak i regjeringens Handlingsplan mot spilleproblemer 2016 – 2018 og har som mål å tilgjengeliggjøre ny kunnskap om dataspill og spilleproblemer.