Målet med innovasjonsstøtten er å styrke det norske mediemangfoldet og den opplyste offentlige samtalen gjennom å stimulere til redaksjonell, innholdsrettet innovasjon og utvikling i nyhets- og aktualitetsmedier.
Søknadsfristen for 2024 har gått ut. Ordningen vil lyses ut igjen i 2025.
Støtten skal særlig fremme redaksjonell, innholdsrettet innovasjon og utvikling i små, lokale nyhets- og aktualitetsmedier.
Det er Fagutvalget for innovasjons- og utviklingstilskudd som vurderer søknadene som kommer inn, og utarbeider en innstilling til Medietilsynet.
Medietilsynet administrerer og saksbehandler støtteordningen ved å motta søknader, kartlegger hvem som kvalifiserer til å motta støtte og vedtar hvem som skal få støtte og hvor mye hver enkelt søker skal få.
Det er nyhets- og aktualitetsmedier som har som hovedformål å produsere journalistikk og formidle nyheter, aktualitetsstoff og samfunnsdebatt til befolkningen som kan søke tilskudd fra denne ordningen. Medier som hovedsakelig driver med reklame eller markedsføring, eller som er rettet mot medlemmer eller tilsatte i bestemte foreninger/selskap, kan ikke få tilskudd.
Mediet må videre inneholde et bredt tilbud av nyhets-, aktualitets- og debattstoff fra ulike samfunnsområder, eller som inneholder et bredt tilbud av nyhets-, aktualitets- og debattstoff om politikk, økonomi eller samfunnsliv. Tilskudd gis ikke til medium som inneholder en overvekt av annonser.
Mediet må ha en ansvarlig redaktør med status som svarer til paragrafene i Redaktørplakaten
Søknad sendes via Min side og søknadsperiode er normalt i februar.
Alle som søker kan vente svar på søknaden i løpet av mai (avvik kan skje).
Medietilsynet behandler søknaden og fatter vedtak etter innstilling fra Fagutvalget for innovasjon- og utviklingstilskudd
Søknaden blir vurdert etter faglige og økonomiske kriterier. Støtten blir fastsatt etter en skjønnsmessig vurdering av hva som er et rimelig bidrag fra staten. Offentlig støtte kan ikke overstige 40 prosent av prosjektkostnadene. For prosjekter som retter seg mot små, lokale nyhets- og aktualitetsmedier kan offentlig støtte utgjøre inntil 75 prosent av prosjektkostnadene.
Det er mogeleg å klage på vedtaket.
Dersom du vil klage, må klaga sendast inn seinast tre veker etter at du mottok vedtaket. Klaga blir behandla av Medietilsynet. Opprettheld vi avgjerda vår, blir klaga send til Medieklagenemnda for endeleg avgjerd.
Du må rapportere for bruk av støtten du har mottatt. Rapporteringsfristen står i tilsagnsbrevet. I god tid før rapporteringsfristen vil du få en påminnelse på e-post.
Rapporteringen skjer i vår søknadsportal Min Side ved at du fyller ut rapporteringsskjema og laster opp nødvendige vedlegg.
Du finner Min Side her.
Inne på Min Side trykker du på Støtte- og tilskuddsordninger før du manøvrerer deg til tilskuddsordningen det gjelder og velger Mine søknader. I listen skal du nå trykke på saksnummeret til den aktuelle søknaden. I det nye bildet trykker du på knappen "Ny" i boksen Rapportering som du finner på høyre side. Velg deretter riktig tilskuddsordning, fyll ut informasjonen og trykk lagre.
Vi vil ta kontakt med deg dersom det er noe som mangler i rapporteringen.
De som har fått støtte tildelt før tilskuddsåret 2021 skal rapportere via e-post til innovasjon@medietilsynet.no. Alle som har fått støtte fra 2021 skal rapportere på måten beskrevet over.
Saker om utviklings- og innovasjonsstøtten
2023:
Medietilsynet skal fordele 21,5 millionar til innovasjon i media
2022:
Næringslivsjournalistikk rettet mot kvinner: DN Kvinner
2021:
Medietilsynet foreslår nye støtteordningar
Medietilsynet har fordelt 21 millionar kroner: Nesten halvparten av årets innovasjonsstøtte går til små, lokale medium
2020:
Medietilsynet opnar for søknader: 20 millionar kroner til innovasjonsprosjekt
40 prosjekter får 20 millioner kroner i innovasjonsstøtte fra Medietilsynet
2019:
Medietilsynet lyser ut innovasjonsstøtte for neste år: 20 millionar kroner til innovasjon i media
Medietilsynet deler ut ti millioner kroner til innovasjon i medier
Postlov-forslaget: Økt innovasjonsstøtte skal bidra til å digitalisere avisene
Medium: Nytt høve for å søke innovasjonsstønad
2018:
Medietilsynet har fordelt sju millioner kroner til innovasjon i mediebransjen
Stor interesse for ny innovasjonsstøtte
Nå kan medier søke innovasjons- og utviklingsstøtte
Ny innovasjonsstøtte på plass fra 1. juli