1. Startsiden

mai 2024

Hvordan påvirker desinformasjon norsk demokrati og virkelighet?

07. mai 2024 Norge er godt rustet for å motstå desinformasjon og påvirkningsforsøk, takket være et sterkt mediemangfold, tillit til redaktørstyrte medier og en høyt utdannet befolkning. Men den teknologiske utviklingen gjør at virkemidlene for å spre feil- og desinformasjon stadig blir mer avanserte, og det setter vår digitale motstandskraft på prøve.

Når: 07.05.24

Hvor: Online og fysisk arrangement

Meld deg på
Nærbilde av hånd med fjernkontroll. Stor tv-skjerm uskarpt i bakgrunnen.

Færre brudd på reklamereglene hos norske tv-kanaler

16. apr. 2024 Norske tv-kanaler er blitt flinkere til å følge reklameregler. Det viser Medietilsynets store vårkontroll med TV 2, NRK, TVNorge og VGTV.

To kvinnelige journalister sitter ved hver sin pult og jobber i et redaksjonslokale.

16 nye aviser søker om produksjonstilskudd

15. apr. 2024 174 aviser har i år søkt om produksjonstilskudd til nyhets- og aktualitetsmedier. Blant de nye søkerne er det både lokalaviser og aviser med hele landet som nedslagsfelt.

Tre personer sitter i en mørk kinosal. De sitter ved siden av hverandre,og har popcornbeger i hendene.

Filmdistributør får åtvaring frå Medietilsynet for feil aldersgrense

12. apr. 2024 Medietilsynet meiner at kinofilmen «Døde menn går på ski» hadde for låg aldersgrense og gir distributøren ei åtvaring. Grensa er no endra frå 12 til 15 år.

Portrettbilde av Mari Velsand

Medietilsynet: Nødvendig med en strategi mot desinformasjon

08. apr. 2024 Kunstig skapt innhold, økt politisk konflikt og rask spredning av desinformasjon i sosiale medier aktualiserer behovet for en strategi mot desinformasjon, mener direktør Mari Velsand i Medietilsynet. I helgen varslet regjeringen at det skal utvikles en slik strategi.

Tekstplakat med teksten "DEN NORSKE MEDIEPODDEN"

Hør de nye episodene av mediepodden

04. apr. 2024 Skadelig innhold som barn møter på nett, og muligheter og utfordringer i dataspill er temaene for to helt nye episoder av Medietilsynets podkast, Den norske mediepodden. Hør de her!

Et videokamera filmer en scene

Endringer i kringkastingsloven

22. mar. 2024 Kultur- og likestillingsdepartementet foreslår omfattende endringer i kringkastingsloven, som skal behandles av Stortinget. Lovproposisjonen gjennomfører endringer om audiovisuelle medietjenester (AMT-direktivet).

Ryggen og bakhodet til mann som ser på tv.

Forbod mot reklame i radio og tv i påska

21. mar. 2024 Radio- og tv-kanalane har ikkje lov til å sende vanleg reklame langfredag og 1. påskedag. Mange av kringkastarane vel å gi bort reklameplassen til ideelle organisasjonar denne dagen.