november 2024
Norsk tapar terreng i mediekvardagen til barn og unge
22. nov. 2024 Engelsk er det språket flest barn og unge bruker mest når dei er på sosiale medium, eller når dei ser på film og seriar. Det viser nye tal frå Medietilsynet.
Amedia-aviser fikk ikke medhold i klagesaker
15. nov. 2024 Medieklagenemnda opprettholder Medietilsynets vedtak om produksjonstilskudd til fem Amedia-aviser. De fem avisene klaget på beregningen av brukerinntekter og hvordan en overgangsregel i ordningen skulle brukes ved fordeling av tilskudd.
Medietilsynet endrer aldergrense på kinofilm
14. nov. 2024 Aldersgrensen på kinofilmen Red One er endret fra 9 til 12 år etter at Medietilsynet har ført tilsyn med filmen. Filmen, som hadde premiere 8. november, har fra i dag aldergrense 12 år.
Ibelinprisen skal fremme inkludering i dataspill
12. nov. 2024 Medietilsynet etablerer en pris for å løfte fram unge rollemodeller som bidrar til en trygg, inkluderende og tilgjengelig dataspillkultur. Prisen får navn etter Mats “Ibelin” Steen.
Følg Dataspillkonferansen 2024 her
12. nov. 2024 Meld deg på årets dataspillkonferanse den 12. november nå! Arrangementet er gratis.
Store kjønnsforskjeller i ungdommers dataspill-vaner
12. nov. 2024 En større andel gutter enn jenter spiller dataspill daglig, og flere gutter enn jenter opplever spillingen som sosial. Det viser Medietilsynets undersøkelse “Barn og medier 2024”.
Foreldre oppfordres til å overholde aldersgrensen på sosiale medier
08. nov. 2024 Seks statlige etater går sammen og oppfordrer foreldre til å holde aldergrensen på sosiale medier for barna sine. Budskapet i den nye kampanjen er at det er en betydelig risiko for at barn blir utsatt for skadelig påvirkning i sosiale medier.
Adressa-journalister får menneskerettspris
06. nov. 2024 Adresseavisens Grete Holstad og Kim Nygård har fått Kultur- og likestillingsdepartementets menneskerettspris for journalister. De fikk prisen for sin journalistiske innsats med Fosensaken.
Kildekritikk er en del av egenberedskapen
02. nov. 2024 For første gang er kildekritikk med når DSB gir det norske folk råd om egenberedskap. Medietilsynet understreker at de gode rådene er ekstra viktige hvis en krise skulle oppstå, men bør følges også i hverdagen.
oktober 2024
Mener staten må ta større ansvar for trygg digital oppvekst
28. okt. 2024 Barna har i for stor grad vært overlatt til seg selv på nett, og dagens regelverk gir ikke god nok beskyttelse. Det er blant utfordringene som framheves i en ny handlingsplan for trygg digital oppvekst. Styrket regulering og kompetanseheving blant yrkesgrupper som jobber med barn, pekes på som viktige tiltak.
Handlingsplan for trygg digital oppvekst
27. okt. 2024 Regjeringen får i dag overrakt handlingsplanen for trygg digital oppvekst. Sju etater har sammen kartlagt statens innsats på feltet, og kommer med innspill til prioriteringer i det videre arbeidet for trygg digital oppvekst.
Hold deg oppdatert på hva som skjer i Medie-Norge med Medietilsynets nyhetsbrev: 📰Abonner på nyhetsbrevet her