1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Nyhetssaker

Nyhetssaker

Presseinvitasjon: Overlevering av Handlingsplan for trygg digital oppvekst til barne- og familieministeren

Jente på cirka ti år med skolesekk på ryggen går i en bygate og ser på telefonen sin.
Foto/copyright: Fredrik Naumann/Felix Features

Regjeringen får neste uke overrakt handlingsplanen for trygg digital oppvekst. Sju etater har sammen kartlagt statens innsats på feltet, og kommer med innspill til prioriteringer i det videre arbeidet for trygg digital oppvekst.

Mandag 28.10. får barne- og familieminister Kjersti Toppe overrakt “Handlingsplan for trygg digital oppvekst” av direktør Mari Velsand i Medietilsynet på vegne av etatene bak handlingsplanen.  

Pressen er velkommen til å følge presentasjonen og overrekkelsen. 

Sju etater og et ungdomsnettverk står bak handlingsplanen, som har hatt som oppgave å kartlegge statens innsats på trygg digital oppvekst-feltet. I handlingsplanen pekes det på hvordan dette arbeidet kan koordineres og effektiviseres, og det foreslås områder som bør prioriteres de neste årene.    

Sammen med Medietilsynet står Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Datatilsynet, Forbrukertilsynet Helsedirektoratet, Politidirektoratet og Utdanningsdirektoratet bak handlingsplanen. I tillegg har representanter for ti barne- og ungdomsorganisasjoner levert innspill til alle målområdene og utformet egne krav til trygg digital oppvekst. 

Når: mandag 28. oktober kl. 10.00 

Hvor: Kronsalen på Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo 

10.00-10.25 Mari Velsand presenterer hovedlinjene i handlingsplanen. 

10.25-10.30 Maja Enerhaug Egge, leder for ungdomsnettverket, legger fram deres krav til trygg digital oppvekst. 

10.30-10.40 Overrekkelse av handlingsplanen til barne- og familieminister Kjersti Toppe, som vil si noe om arbeidet med å gi barn og unge en trygg digital oppvekst. 

10.40-11.00 Statsråden og representanter for de involverte etater er tilgjengelige for pressen. 

  Abonner på nyheter (RSS)